Wat zijn de voordelen van een blackbox?

Wat zijn de voordelen van een blackbox?

Als wagenparkbeheerder kun je soms wel eens het overzicht kwijtraken. Waar staan de auto’s, welke ritten zijn er gemaakt en hoe kunnen werknemers tijd besparen onderweg? Het is vaak een heel gedoe om dit allemaal goed bij te houden en het kost ook nog eens veel tijd. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om de auto’s te voorzien van een black box. Zo heb je direct inzicht in de realtime locatie van de auto en worden alle gemaakte ritten automatisch bijgehouden. Wat zijn nu precies de voordelen van een blackbox? In dit artikel lees je hier meer over.

Inzicht

Door de auto’s in je wagenpark te voorzien van een blackbox krijg je automatisch inzicht in de gemaakte ritten. Je ziet waar de werknemers zijn geweest en welke routes ze hebben gereden. Zo kun je ook analyseren hoe werknemers kortere routes kunnen rijden, waardoor ze eerder op hun locatie zullen aankomen en dus tijd besparen.

Belasting

Voor de Belastingdienst is het belangrijk dat alle gemaakte ritten goed worden bijgehouden. Met een blackbox weet je zeker dat dit op de juiste manier gebeurt. Blackboxen met het Keurmerk RitRegistratieSystemen voldoen ook aan de strenge regels van de Belastingdienst. Doordat je zelf geen ritten meer hoeft bij te houden voor de Belastingdienst, bespaar je jezelf en de werknemers ook tijd.

Realtime locaties

Als je de wagens in je wagenpark voorziet van blackboxen, ben je direct op de hoogte van de realtime locaties van alle voertuigen. Je hebt altijd realtime inzicht in de posities en de ritten, omdat de blackbox met je wagenparkbeheer software in verbinding staat.

Eenvoudig in gebruik

Een blackbox is vrijwel altijd eenvoudig in het gebruik. Zowel de blackbox als de software kunnen door de leverancier worden geïnstalleerd. Met de blackbox zelf hoef je niets te doen, want dit apparaat werkt automatisch. Het gebruik van de software spreekt meestal voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *