Wat zijn goede motoraanhangers?

Wat zijn goede motoraanhangers?

Er zijn vrij weinig dingen die mooier zijn dan het maken van een mooie tourrit met uw motor. Heerlijk de omgeving in uw opnemen, het gevoel van vrijheid, de wereld die voor uw wielen open ligt. Het kopen van een motoraanhanger kan dat gevoel van vrijheid nog meer vergroten. U kunt met zo’n aanhanger ook met uw motor op vakantie, of naar (motor)evenementen. Maar wat zijn goede motoraanhangers? Bij de keuze van uw motoraanhanger spelen veel zaken een rol.


Motoraanhangers in allerlei soorten en maten
Op het gebied van motoraanhangers is er veel mogelijk. Om te beginnen zijn er diverse modellen te koop in een groot aantal gewichtscategorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld ongeremde motortrailers in de lichtste klasse van 750 kg. Of kies voor een geremd exemplaar met een hoger totaalgewicht. Een geremde motoraanhanger is zwaarder, waardoor deze vaak ook meer laadvermogen heeft. Heeft u een wat zwaardere motor? Dan is een geremde motoraanhanger de beste keuze voor u. Ook kunnen geremde motortrailers voorzien zijn van een gesloten bak. Dat zorgt ervoor dat
het eigen gewicht een stuk hoger uitvalt, wat uiteraard van invloed is op de laadcapaciteit. U kunt er daarom niet zonder meer van uitgaan dat u met een zwaardere geremde trailer ook meer motoren kunt vervoeren. Er zijn bijvoorbeeld ook ongeremde exemplaren waarmee dat wel mogelijk is.


Welke motoraanhanger past bij u?
We noemden hierboven al twee soorten aanhangers: geremd en ongeremd. Daarbij zijn er ook nog functies als zakbaar, met of zonder huif en gesloten uitvoering. De motoraanhangers in de lichte categorie zijn uitsluitend open aanhangers. Maar wilt u uw motor tegen weer, wind of nieuwsgierige ogen beschermen? Dan zou u het beste kunnen gaan voor een motoraanhanger met huif. Of kies voor een gesloten aanhanger.


De voordelen van een gesloten aanhanger
Het grootste voordeel van een gesloten aanhangwagen is dat hij uw lading beschermt tegen weersinvloeden en diefstal. Is het niet noodzakelijk om uw lading te beveiligen? Kijk dan eens bij onze aanhangwagens. Iedere gesloten aanhangwagen is standaard voorzien van één of twee achterdeuren, waardoor de laadruimte toegankelijk is. Met een optioneel
scharnierend deksel laadt u de aanhanger ook van bovenaf in. Deze dichte aanhanger leveren we met een neergaande achterklep die ook als oprijplaat fungeert. Handig voor het in- en uitladen met een hefkar!


Incidenteel gebruik van aanhanger?
Zoekt u een allround aanhangwagen en gebruikt u deze eigenlijk zo nu en dan eens? In dat geval kunt u ervoor kiezen een bakwagen aan te schaffen met universele oprijplaten en een losse motorsteun.

Motortrailer van gerenommeerd merk aanschaffen
Naast functies zijn er natuurlijk nog vele merken motoraanhangers waaruit valt te kiezen.
Een paar bekenden zijn:
● Humbaur
● Eduard
● Twins
● Blyss
● Martz
● Cochet


Accessoires waarmee u uw motoraanhanger nog completer maakt
Naast een grote collectie motoraanhangers vindt u bij ook een groot aanbod met accessoires waarmee u uw aanhanger nog completer kunt maken. Denk aan universele spanbanden of speciaal ontworpen motor spanbanden, voor het vastzetten van een motorfiets. Vergeet ook niet motorsteunen. Hiermee maakt u nagenoeg elke aanhangwagen
geschikt voor het vervoer van een motorfiets, brommer of scooter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *