Welke lamp is het zuinigst?

Welke lamp is het zuinigst?

Of je nu functioneel wit licht nodig hebt om je werkplek te verlichten, of je zithoek wil voorzien van sfeervol warm wit licht; een nieuwe lamp die energiezuinig is, is altijd een slimme keus. Maar welke lampen zijn energiezuinig, welke voordelen brengen deze met zich mee en welke keuzes heb je op het gebied van energiezuinige lampen? In dit blog vertellen we je hier meer over, zodat je in no time weet welke energiezuinige opties voor verlichting je hebt.

Welke lampen zijn nu echt het zuinigst?

Energiezuinige lampen zijn tl-lampen, spaarlampen en LED lampen. LED lampen spannen hierbij wat ons betreft toch wel echt de kroon. Hoewel een spaarlamp ook energiezuinig is, gaan deze minder lang mee dan LED lampen en duurt het langer voor ze op volledige sterkte branden. Dit maakt LED lampen toch wel de ideale vervangers voor je oude, energie slurpende lampen.  

Meerdere voordelen van energiezuinige lampen

Voor we bespreken welke verschillende opties je hebt bij het uitzoeken van energiezuinige lampen, is het eerst van belang om even stil te staan bij de voordelen die het plaatsen van energiezuinige lampen in je huis met zich meebrengen. Waarschijnlijk had je zelf al geconcludeerd dat een energiezuinige lamp minder energie verbruikt en dat je hiermee dus energiekosten bespaart. Maar weet je ook in hoeverre energiezuinige lampen rendabel kunnen zijn? Met LED lampen kun je bijvoorbeeld tot zo’n 90% energie besparen in vergelijking met gloeilampen. Verder hebben LED lampen een langere levensduur, geen opwarmtijd en ontwikkelen ze minder warmte dan traditionele lampen. Het lagere energieverbruik en de langere levensduur van deze energiezuinige lampen, maakt dat ze een duurzame keuze zijn voor zowel het milieu als je portemonnee!

Verschillende energiezuinige lampen

Graag wijzen we je op de verschillende mogelijkheden die je hebt bij het uitzoeken van energiezuinige lampen. Zo bestaan er LED lampen in uitvoeringen met een verschillend aantal Kelvin. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer het licht de lampen uitstralen. Ook LED lampen bestaan in varianten die extra warm wit licht afgeven. Daarnaast zijn er ook nog tal van mogelijkheden op het gebied van het uiterlijk van de lamp. Zo bestaan er energiezuinige LED filament lampen. Deze lampen bevatten energiezuinige LED staafjes, die doen denken aan de gloeidraad van een ouderwetse gloeilamp. Met een LED filament lamp benut je dus de energiezuinige eigenschappen van LED, zonder in te leveren op sfeer. Ook voor specifieke toepassingen bestaan er energiezuinige lampen; denk aan LED bouwlampen, LED TL lampen en LED inbouwspots. Als je nog meer energie wil besparen, is een LED lamp met sensor misschien een uitkomst. Deze lampen gaan automatisch aan en uit op basis van het gedetecteerde licht, waardoor je niet onnodig lampen laat branden en geen energie verspilt. 

Hopelijk ben je wat meer te weten gekomen over de voordelen van energiezuinige lampen en de mogelijkheden die je hebt bij het uitzoeken hiervan. Veel succes met het uitzoeken van de perfecte energiezuinige verlichting voor bij jou thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *