Zo houd je je hoofd koel op de hete zomerdagen op het terras

Zo houd je je hoofd koel op de hete zomerdagen op het terras

Het is zomer en het mooie weer komt er weer aan. Dat is het moment dat heel Nederland de terrassen op rent. Werken in de horeca kan dan behoorlijk stressvol zijn vanwege de drukte. Met de volgende tips kom je de werkdag ongeschonden door.

Ken je apparatuur

In de horeca wordt er vaak gebruik gemaakt van een iPad om de bestellingen van de gasten op te nemen. Zorg ervoor dat je de iPad met het kassasysteem goed onder de knie hebt. Hoe beter je deze kent, hoe makkelijker het helpen van de gasten wordt. Je hoeft minder lang te zoeken naar dat ene drankje dat op de kaart staat. Zo kan je de gasten sneller bedienen

Drink veel water

Vooral op de echt hete dagen is dit erg belangrijk. Doordat je druk bent en veel loopt, zweet je veel en verlies je veel vocht. Benut dus elk moment dat je niks te doen hebt om even een glas water achterover te slaan. Is er geen moment dat je niks te doen hebt? Neem dan toch even een minuutje de tijd om wat water tot je te nemen. De gasten zullen dat heus wel begrijpen.

Draag witte kleding

Zwart absorbeert zonlicht waardoor het nog warmer aanvoelt dan dat het al is. Witte kleding weerkaatst zonlicht, waardoor het iets koeler aanvoelt. Vaak heb je je te houden aan kledingvoorschriften of werkkleding die je geacht wordt om te dragen. Heb je zwarte werkshirts die je verplicht aan moet? Zorg er dan voor dat je een witte broek er onder draagt. Zo houd je de warmte zoveel mogelijk buiten je lichaam. 

Koel je lichaam

Wordt het te heet? Het koel maken van je lichaam kan helpen. Doe even je polsen onder de koude kraan en maak je nek vochtig met wat koud water. Op die manier houd je je lichaam koel waardoor je lichaamstemperatuur iets terug loopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *