Zo vergroot je de veiligheid van je transport medewerkers

Zo vergroot je de veiligheid van je transport medewerkers

Wanneer je eigenaar bent van een transportbedrijf is het belangrijk om er voor te zorgen dat je werknemers zich veilig voelen op de werkvloer. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid van je werknemers te vergroten. Het is belangrijk om je niet te veel te focussen op één veiligheidsmaatregel. Je moet er namelijk voor zorgen dat je werknemers op alle vlakken worden beschermd tegen eventuele ongelukken tijdens het werk. De kans is niet groot dat er een ongeluk gebeurt, maar wanneer dat toch het geval is kan het erg vervelende gevolgen hebben. Vooral in de transportsector waar werknemers vaak met zware materialen werken kan een ongeluk er voor zorgen dat je personeel gewond raakt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans op ernstige ongelukken te beperken.

Zorg voor goede werkkleding

Het is belangrijk dat je personeel goede werkkleding aan heeft. Dat zorgt er namelijk voor dat ze goed beschermd zijn wanneer er toch een ongeluk plaatsvindt. Zorg er voor dat je werknemers allemaal beschermende kleding zoals schoenen met stalen neuzen dragen. Dat soort simpele aanpassingen kunnen er al voor zorgen dat je de kans op een ernstig ongeluk een stuk kleiner maakt. Veruit de meeste ongelukken binnen het transport komen door het niet aantrekken van goede werkkleding. Wanneer er iets zwaars op je voet valt terwijl je geen schoenen met stalen neuzen aan hebt kan dat voor ernstige blessures zorgen. Het komt regelmatig voor dat werknemers van een transportbedrijf iets op hun voeten laten vallen. Dat is niet gek wanneer je dag in dag uit met zware materialen werkt. Hoe voorzichtig je ook bent, er kan altijd iets mis gaan. Als je er voor zorgt dat je goed beschermt bent tegen ongelukken kun je de schade beperken. 

Een noodknop voor je werknemers

Voor veel transportbedrijven kan het erg nuttig zijn om te investeren in een noodknop voor hun werknemers. Zo’n noodknop is handig wanneer er een ongeluk is gebeurd. In de transportsector komt het regelmatig voor dat werknemers helemaal alleen aan het werk zijn. Als er een ernstig ongeluk gebeurt met een werknemer die alleen werkt kan die geen hulp inschakelen. Helaas kan dit vervelende gevolgen hebben. Wanneer deze werknemer een noodknop heeft, kan diegene eenvoudig hulp inroepen. Daardoor is er binnen de kortste keren iemand aanwezig die de werknemer kan helpen. Je kunt er ook voor kiezen om het noodknop systeem aan te sluiten op de meldkamer. Op die manier komen de hulpdiensten meteen ter plaatse wanneer een van je werknemers op de noodknop drukt. Door het aanschaffen van een noodknop voor je personeel kun je dus de schade bij een eventueel bedrijfsongeval beperken. Een ander voordeel van de knop is het feit dat je werknemers zich veiliger voelen op de werkvloer. Dat zorgt er dan weer voor dat de productiviteit van het werk omhoog gaat. Het aanschaffen van een noodknop kun je doen op secure2go.nl. Zij zijn namelijk leverancier van de verschillende soorten noodknoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *