Zo vervoer jij je paard diervriendelijk van A naar B

Zo vervoer jij je paard diervriendelijk van A naar B

Er komt veel bij kijken om een paard op de juiste manier vervoeren naar een andere plek. Veiligheid is van het grootste belang. Het is belangrijk om op alle zaken te letten en om te zorgen voor de juiste bescherming. Op minihorseshop zijn voor alle paarden de juiste producten te verkrijgen. Laten we een aantal zaken doornemen. 

Bescherming van het paard

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede veiligheid van het paard. Bescherm de benen goed van het paard door gebruik te maken van transportbeschermers. Het voorkomt wonden aan de benen tijdens de reis. Het is ook goed om een zweetdeken te gebruiken. Het paard kan veel last krijgen zweten door de stress van het reizen. Een zweetdeken helpt om het zweet op te vangen. Daarnaast is het goed om de staart in te vlechten. Hij wordt niet zo vies van de mest. Een staartbeschermer is ook een optie. 

De trailer 

Het is belangrijk om voor een ruime trailer te zorgen. Ze hebben genoeg ruimte nodig om ervoor te zorgen dat ze in evenwicht blijven. Bij paarden met een schofthoogte boven de 1 meter 70 is een grote trailer nodig. Zorg dat hij goed schoon is en er een laagje stro in ligt. Controleer de bandenspanning en verlichting voordat de reis begint. 

Het rijden naar de nieuwe plek 

Het is belangrijk om een goede rijstijl te hebben. Het is belangrijk om eerst met een lege trailer te rijden om even te wennen. Het is voor het paard een onnatuurlijke situatie om in een trailer te reizen. Laat het paard hier goed aan wennen. Rijdt rustig en beheerst. Maak ook geen onverwachte stuurbewegingen. Onverwachts remmen is ook uit den boze. Maak er een prettige en aangename reis van voor het paard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *