Zo vind je goede vrachtwagenchauffeurs!

Zo vind je goede vrachtwagenchauffeurs!

Is de zoektocht naar goede vrachtwagenchauffeurs lastig? Je bent echt niet de enige. De logistieke sector heeft op dit moment een schreeuwend tekort aan personeel. Hoe zorg je er voor dat je geen last meer hebt van personeelstekort? In dit artikel staan tips om op een originele manier mensen te trekken: van het terugroepen van gepensioneerden tot het bieden van extra´s als gratis tv en internet.

Feiten en cijfers

In het eerste kwartaal van 2019 waren er 88 vacatures per 100 werklozen. In 2018 was dit nog 80 vacatures per 100 werklozen. Daar bovenop zijn de vacatures in de logistiek gestegen. Landelijk gezien steeg het aantal vacatures naar recordhoogte: 277 duizend stuks. En dit terwijl het werkloosheidspercentage met 3,4 procent lager is dan het niveau vlak voor het begin van de crisis! Het aantal vacatures zal de aankomende jaren verder toenemen: van 42.700 in 2015 tot 52.000 in 2020. Het grootste tekort zit in de vrachtwagenchauffeurs.

Hoe kom je aan goede vrachtwagenchauffeurs?

De cijfers zijn dus schrikwekkend. Gelukkig zijn er genoeg ideeën om op een creatieve manier aan personeel te komen.

Werf chauffeurs via je eigen personeel!

Dit is een aantrekkelijke manier om vrachtwagenchauffeurs te werven. Dit bespaart je een hoop wervingskosten. Verder is de kans op een match groot, want medewerkers weten wat er van je gevraagd wordt om een vrachtwagenchauffeur te worden. Met een kleine bonus stimuleer je ze op zoek te gaan naar goede vrachtwagenchauffeurs!

Zoek binnen je eigen bedrijf naar vrachtwagenchauffeurs

Is het echt een hels karwei om aan goede vrachtwagenchauffeurs te komen? Wellicht is het een idee om intern te schuiven. Het voordeel is dat hij je bedrijf al kent. Voor de medewerkers kan het heel motiverend zijn wanneer je ze een andere functie aanbiedt. Ook hier hoef je geen wervingskosten voor te betalen!

Schakel een uitzendbureau in

Je kan het werven ook aan specialisten overlaten. Het is immers hun belangrijkste taak om het juiste personeel te werven. Aan te raden is om te kiezen voor gespecialiseerde uitzendbureaus. Neem daarom contact op met logistieke uitzendbureaus! Zij kunnen vaak in een korte tijd aan bekwaam personeel komen.

Verder kijken

Vaak vinden werkgevers belangrijk dat de hobby’s en interesses van de kandidaat matchen met het beroep. Kijk daarom verder dan opleiding en werkervaring alleen! Door een opleiding toe te voegen maak je na de investering het personeel vakbekwaam.

Werf in het buitenland!

Ondanks dat de economie in landen als Polen aantrekt zijn de lonen hier beduidend hoger. Maak er gebruik van! Werf dus zelf of via een uitzendbureau voor Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs. Uiteraard is uitbuiting uit den boze!

Beloon je personeel!

Je hoeft niet per se de lonen te verhogen om je een aantrekkelijke werkgever te maken. Denk ook aan secundaire omstandigheden. Voorbeelden zijn een gratis tv- en internetabonnement, sportabonnement, lunch van de zaak of een beter pensioen. Zo onderscheid je je van de andere werkgevers!

Een investering die zich terugverdient

In deze tijden zal je extra moeten inspannen om aan geschikte vrachtwagenchauffeurs te komen. Beloon bijvoorbeeld je personeel met een gratis tv- en internetabonnement of biedt buitenlands personeel hulp bij een goede huisvesting. Zo zullen zij ook moeite voor jou gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *